Logitech muis

Logitech: een van de grootste techbedrijven ter wereld

De naam Logitech zegt je ongetwijfeld wel iets. Het is een van de meest gehoorde namen in de wereld van de computertechnologie. Logitech maakt hardware artikelen in allerlei verschillende vormen. Je kunt daarbij denken aan muizen, toetsenborden en headsets. Maar Logitech verkoopt ook accessoires specifiek voor gamers, maakt producten voor het bedrijfsleven en maakt webcams voor streaming.

Logitech

Veelzijdig bedrijf

Logitech is als bedrijf dus van alle markten thuis. Het van origine Zwitserse bedrijf werd opgericht in 1981. Inmiddels levert Logitech in 100 landen wereldwijd en zijn ze een van de grootste spelers. 

Toepassingen voor het bedrijfsleven

Logitech maakt onder andere speakers die gebruikt worden voor presentaties en besprekingen. Daarnaast levert Logitech bedrijven die toe te passen zijn in smart homes. Het is bovendien een merk dat veel gebruikt wordt door streamers: veel webcams en andere hardware voor streaming wordt door Logitech geproduceerd.

Stuurwiel logitech

Gaming

Een van de meest populaire toepassingen is wellicht in de gaming industrie. Logitech maakt producten specifiek voor gaming pc’s. De eisen die gamers stellen aan hun pc en andere hardware zijn doorgaans hoger dan van een thuisgebruiker of kantoorgebruiker. 

De producten speciaal voor gamers zijn vaak voorzien van andere specificaties én een ander design. Een gaming muis bijvoorbeeld is gevoeliger dan een normale muis en pakt zelfs de kleinste beweging op. Dit is ideaal bij spellen waarin geschoten wordt, zeker als dit snel achter elkaar gebeurt. Daarvoor is andere technologie nodig dan wat gebruikt wordt op een kantoor.