VPN om te gamen? Dit is waarom

Een VPN om te gamen, waarom zou je dat doen? Als je aan het gamen bent, zorgt een VPN ervoor dat je verbinding wat langzamer wordt. Toch zijn er een aantal redenen te bedenken waarom het goed is een VPN te gebruiken bij het gamen. Lees snel verder!

Wat is een VPN?

Je hebt er vast weleens over gehoord, maar wat is een VPN eigenlijk? VPN staat voor Virtual Private Network en zorgt ervoor dat je verbinding beveiligd wordt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op reis bent, zodat de belangrijke gegevens op je laptop niet inzichtelijk zijn voor de buitenwereld. Hiermee kun je hackers tegengaan. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld NordVPN, maar er zijn ontzettend veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op goodvpnservice.com!

Een VPN bij het gamen

Als je een VPN gebruikt bij het gamen, stelt dit je in staat om je IP adres te veranderen. Dit kan gunstig zijn als er bijvoorbeeld een nieuwe game wordt gereleased. Vaak gebeurt dit niet over de hele wereld op hetzelfde moment. Met een VPN kun je je IP veranderen naar het land waarin de game al uitkomt, zodat je deze eerder kunt bemachtigen. Dit geldt ook voor games die geblokkeerd zijn in bepaalde landen. Dankzij een VPN kun je de game toch spelen, doordat de blokkade zo omzeild kan worden.

Ook als het aankomt op beveiliging is een VPN erg handig. Sommige gamers sturen een DDos aanval naar anderen, waardoor het onmogelijk voor hen wordt om de game nog normaal te kunnen spelen. Door gebruik te maken van een goede VPN, is het onmogelijk om nog aangevallen te worden. Je IP wordt hierdoor namelijk onzichtbaar voor je tegenstanders, waardoor je internetverbinding beveiligd wordt en je met een gerust hart kunt blijven gamen.